Данілов: Ми два роки захищаємо свою країну, це вже велика перемога

Данілов: Ми два роки захищаємо свою країну, це вже велика перемога

Укрінформ
Україна очікує отримати до Різдва додатковий пакет фінансової допомоги від США, але якщо це станеться трохи пізніше, не варто робити з цього трагедію.

Про це заявив в інтерв’ю ВВС секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"Якщо ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо щасливі. Але якщо це станеться трохи пізніше, то не варто робити з цього трагедію", - сказав він, висловивши сподівання, що принаймні деяке додаткове фінансування "обов'язково надійде".

Відповідаючи на запитання, чи може Україна програти війну, якщо допомога США припиниться, секретар РНБО наголосив, що відмовляється розглядати таку ймовірність, адже правда на боці України.

"Чи буде Путін знищувати нас на очах у всього людства? Чи буде він вбивати наших дітей, наших жінок, наших старих чоловіків? А весь світ дивитиметься на це із заплющеними очима? Тоді виникає питання, в якому світі ми живемо?", - зауважив Данілов.

Читайте також: У Росії після виборів 2024 року можлива тотальна мобілізація - Данілов

Він також заперечив чутки про нібито напруженість у відносинах між Президентом Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

"Я не підтверджую, що будь-які такі речі, які сьогодні артикулюються в ЗМІ, є реальними", - заявив посадовець.

Стосовно своєї заяви, зробленої у травні напередодні контрнаступу, мовляв, найближчі місяці надають "історичну можливість", Данілов пояснив, що тоді "кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше". "Були надії, але вони не справдилися. Те, що ми вже два роки захищаємо свою країну - це вже велика перемога", - наголосив він.

Поточну ситуацію на фронті секретар РНБО схарактеризувати як "дуже складну". За його словами, старі "підручники" війни, у тому числі натівські, "мають бути відправлені в архів", адже такої війни, як в Україні, ще не було - ані в ХХ, ані в ХХІ столітті.

Читайте також: Повного переходу економіки на воєнні «рейки» не буде, бо ми не в СРСР - Данілов

"Я можу сказати точно, що ми не зупинимося. Ми продовжимо боротися за нашу свободу, за нашу незалежність", - підсумував Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-