Умєров у США: Україна готова поділитися унікальним досвідом використання західної зброї

Умєров у США: Україна готова поділитися унікальним досвідом використання західної зброї

Укрінформ
Україна отримала унікальний досвід використання систем озброєнь, вироблених різними країнами, та готова поділитися ним та власними розробками із партнерами, щоби краще захистити Вільний світ від тиранії й терору.

Про це заявив у середу під час Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні міністр оборони України Рустем Умєров, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми отримуємо досвід від кожного застосування (отриманої – ред.) зброї. Наші воїни протестували військову техніку й програмне забезпечення на такому рівні, на якому неможливо це зробити в мирний час. Ми володіємо знаннями, якими зараз не має жодна інша країна, і готові поділитися цим із нашими партнерами», - зауважив Умєров.

Він підкреслив, що з часів завершення Другої світової війни жодна країна не має досвіду боротьби з такою великою ворожою армією, як російська. Україна ж зараз за підтримки партнерів боронить свою свободу.

Читайте також: Умєров: На полі бою українські війська - між другою і третьою лініями оборони ворога

«Свобода залежить від добре оснащеного та навченого воїна. Свобода вимагає об'єднаних зусиль для захисту. Тиранії й терористичні мережі по всьому світу співпрацюють і накопичують власні ресурси»,- зауважив український міністр.

У цьому зв’язку він підкреслив, що вільні демократії можуть і повинні дати відповідь.

«Наша країна розробляє та випробовує зброю, яка захистить Вільний світ впродовж ближчих десятиліть»,- наголосив глава оборонного відомства.

Він підкреслив необхідність поглиблення міжнародної взаємодії, щоби наблизити перемогу України.

«Вільним демократіям у всьому світі потрібен арсенал, який може гарантувати мир і стабільність для майбутнього покоління»,- зауважив міністр оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Вашингтоні розпочалася Конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Форум зібрав українських та американських урядовців, представників бізнесу та оборонного сектору, щоби поглибити взаємодію у сфері виробництва озброєння та обміну технологіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-