Нова допомога США потрібна Україні, щоби звільняти території - Єрмак у Вашингтоні

Нова допомога США потрібна Україні, щоби звільняти території - Єрмак у Вашингтоні

Укрінформ
Подальша боротьба України з російським агресором та успіхи у звільненні окупованих територій залежать від продовження масштабної допомоги з боку Сполучених Штатів, а також інших партнерів нашої держави.

Про це заявив під час виступу в Інституті миру США у Вашингтоні глава Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, нам дуже потрібна ця допомога, щоби йти далі. Нам так потрібно, щоби Конгрес проголосував і підтримав цей новий пакет для України. І, звісно ж, це допоможе нам продовжувати боротьбу і продовжувати звільняти наші території», - наголосив глава ОПУ.

Він також підкреслив, що Україна має конкретний план, як перемогти, та працює із союзниками й партнерами, щоби досягти перемоги якомога швидше.

«Два роки (повномасштабного вторгнення – ред.) вже минуло. Два роки – це великий термін. Нашим людям дуже важко, але українці все ще дуже мотивовані, і наші люди вірять й упевнені, що ми переможемо»,- зазначив Єрмак.

У цьому контексті він підкреслив важливість підтримки й практичної реалізації Формули миру, представленої Президентом Зеленським. За його словами, це – українська формула мирного плану, створена на основі пропозицій також інших країн.

Читайте також: Стефанчук перебуває з робочим візитом у США

«Налагодити міцний і довготривалий мир цілком можливо завдяки колективній волі та колективним зусиллям», - наголосив глава Офісу Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідер більшості в Сенаті Чак Шумер призначив перше процедурне голосування за проєкт закону щодо виділення $106 млрд додаткового фінансування, зокрема й допомоги Україні й Ізраїлю. Крім того, він повідомив про запрошення Володимира Зеленського виступити перед сенаторами по відеозв’язку, щоби ознайомити із поточною ситуацією в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-