Стефанчук перебуває з робочим візитом у США

Стефанчук перебуває з робочим візитом у США

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук упродовж 4-6 грудня перебуватиме з робочим візитом у США.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

Так, головна мета перебування спікера українського парламенту у Вашингтоні – посилення підтримки України з боку США у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

Очікується обговорення з американськими партнерами розширення військової допомоги Україні, надання гарантій безпеки, а також рішення майбутнього вашингтонського Саміту НАТО, серед яких головною мала би стати ухвала щодо членства України в Альянсі.

Окремо буде розглянуто комплекс питань щодо подальшої макрофінансової допомоги Україні в умовах російської агресії, підтримки у Конгресі США законодавчих ініціатив на користь України, реалізації української Формули миру.

Читайте також: Стефанчук напередодні засідання Євроради зустрівся з її президентом Мішелем

У межах візиту заплановано зустрічі з високими представниками американської влади, зокрема, лідерами Демократичної й Республіканської партій із метою забезпечення подальшої всебічної двопартійної та двопалатної підтримки України.

Напередодні прибуття до Вашингтона Стефанчук наголосив: «Україна й Український народ глибоко вдячні Сполученим Штатам Америки та дружньому американському народові за всю надану допомогу, за лідерство у справі обʼєднання міжнародного співтовариства у боротьбі за свободу, справедливість, силу права».

Читайте також: На закритому засіданні в Сенаті високопосадовці США обговорять ситуацію в Україні

Як повідомлялося, 4 грудня Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі. Сторони обговорили ситуацію на фронті, потреби Сил оборони України для проходження зими.

Фото: Стефанчук /ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-