У Міноборони обговорили з головою Військового штабу ЄС підготовку українських воїнів

У Міноборони обговорили з головою Військового штабу ЄС підготовку українських воїнів

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони України Юрій Джигир і голова Військового штабу Європейського Союзу генерал-лейтенант Мікаель Ван Дер Лаан обговорили посилення співпраці з підготовки українських військовослужбовців у рамках наймасштабнішої тренувальної місії ЄС з військової допомоги (EUMAM Ukraine).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони України.

“Центральною темою стали пріоритети в оборонній допомозі Україні у короткій та середньостроковій перспективі”, - йдеться у повідомленні.

Джигир подякував керівництву ЄС за всебічну підтримку, зокрема за організацію проведення базової загальновійськової, фахової, а також колективної підготовки українських військових експертами Євросоюзу.

Своєю чергою голова Військового штабу ЄС відзначив мужність та відвагу українських воїнів, наголосив на готовності ЄС продовжувати тренувальну місію та розглянути можливість її розширення відповідно до потреб Збройних сил України.

На даний час 24 країни Євросоюзу і Норвегія беруть участь у підготовці українських військових в рамках EUMAM Ukraine. Це найбільша місія за всю історію ЄС, завдяки якій забезпечена підготовка понад 32 тисяч українських військовослужбовців за різними напрямами.

Читайте також: Коаліція з 32 країн підготувала вже понад 100 тисяч українських військових - Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголосив на невідкладності надання Україні військової допомоги та обладнання для оборони проти російської агресії, що означає надання більшої кількості засобів протиповітряної оборони, тренування пілотів F-16, зимового обладнання та боєприпасів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-