Коаліція з 32 країн підготувала вже понад 100 тисяч українських військових - Генштаб

Коаліція з 32 країн підготувала вже понад 100 тисяч українських військових - Генштаб

Укрінформ
Станом на 21 листопада інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах у більш ніж 30 країнах-партнерах завершили понад 100 тисяч українських військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-майор Олександр Кириленко під час брифінгу щодо результатів підготовки особового складу ЗСУ на територіях країн-партнерів за сприяння Групи безпосередньої допомоги Україні та тренувальної місії ЄС.

«Менш ніж за два роки за вашої підтримки підготовлено понад 100 тисяч українських військових на території ваших країн. Ці спільні зусилля не були б можливі без вашої підтримки і допомоги. Протягом двох років ми відчуваємо це, відчуває вся Україна. Завдяки спільним зусиллям була створена відповідна система підготовки військовослужбовців ЗСУ та інших Сил оборони. Це суттєво підтримує і нарощує спроможності всіх складових Сил оборони у відсічі збройної агресії РФ. Маю надію, що наша спільна праця буде лише нарощуватись. Ми завжди готові і будемо ділитись найціннішим – це досвідом відсічі збройної агресії», - наголосив Кириленко, звертаючись до військових аташе країн-партнерів.

На сьогодні до організаційних заходів підготовки особового складу ЗСУ за кордоном залучена коаліція із 32 держав-партнерів, які організаційно входять до складу двох військових допоміжних місій Україні: Групи сприяння безпеці України (SAG-U) та Місії ЄС з військової допомоги Україні (EUMAM).

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українців тактичної допомоги пораненим

Як розповіли учасники заходу, чинна система підготовки українських військових зосереджена на 4 базових пріоритетах: 

- базова загальновійськова підготовка новонабраних рекрутів, тобто людей з цивільного життя, із яких у відносно короткий строк - 35 днів - необхідно зробити повноцінних стрільців піхотних підрозділів;

- фахова підготовка передусім на іноземні зразки озброєння та військової техніки: танки, БМП та БТР, артилерійські системи та високоточні ракетні системи, комплекси ППО та безпілотні системи різного бойового призначення, а також спеціалістів дефіцитних спеціальностей (бойові медики, сапери, снайпери, оператори протитанкових комплексів тощо);

- підготовка сучасних командирів-лідерів, особливо молодшої ланки – командири відділень, взводів, рот, а також інструкторів-тактиків, які формують «базу» інструкторського складу для розповсюдження передових методик з підготовки безпосередньо на полігонах України.

Читайте також: У Британії вже пройшли підготовку близько тисячі українських морпіхів

Четвертим пріоритетом є колективна підготовка підрозділів різних рівнів та штабів для ефективного управління ними, в першу чергу для ведення наступу та штурмових дій.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії пройшли військову підготовку вже понад 30 тисяч українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-