США ввели санкції проти компаній з Китаю за сприяння ракетній програмі Пакистану

США ввели санкції проти компаній з Китаю за сприяння ракетній програмі Пакистану

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів запровадив санкції проти трьох організацій в Китаї, які сприяли розповсюдженню зброї масового знищення та засобів її доставки на користь Пакистану.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ці три організації, розташовані в Китайській Народній Республіці (КНР), працювали над постачанням ракетного обладнання для програми балістичних ракет Пакистану»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі сприяння військовим програмам Ірану

Так, компанія General Technology Ltd постачала матеріали для з’єднання компонентів у ракетних двигунах балістичних ракет, а також для виробництва камер згоряння. Інший китайський виробник, Beijing Luo Luo Technology Development Co Ltd., надавав обладнання для виробництва твердопаливних ракетних двигунів, що підпадає під обмеження Режиму контролю за ракетними технологіями.

Читайте також: ЄС і США хочуть позбавити Росію спроможності продовжувати війну проти України

Компанія Changzhou Utek Composite постачала скловолокно D-glass, кварцову тканину та тканину з високим вмістом кремнезему, які застосовуються в ракетних системах.

«Сьогоднішні дії демонструють, що Сполучені Штати продовжать діяти проти розповсюдження зброї масового знищення, засобів її доставки та пов’язаної з нею закупівель будь-де»,- підкреслили в Держдепартаменті США.

Читайте також: США запровадили санкції проти керівників ХАМАС та мережі підтримки терористів

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Вашингтон запровадив санкції проти осіб та компаній в Ірані, Венесуелі, Китаї й Гонконгу, які сприяли іранським програмам з виготовлення ракет і безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-