Шантаж Росії не працює, якщо на нього реагувати силою - Україна в ОБСЄ

Шантаж Росії не працює, якщо на нього реагувати силою - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Росію можна змусити залишити територію України, і нещодавня передислокація кораблів Чорноморського флоту РФ є свідченням цього. Російський шантаж не спрацьовує, якщо на нього реагувати силою.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"І що б не говорила Росія, її можна ефективно змусити залишити територію України. І нещодавня передислокація військових кораблів Чорноморського флоту Росії яскраво про це свідчить", - сказав Цимбалюк.

Він додав, що, зі свого боку, це також "уможливлює функціонування тимчасових коридорів для експорту українського зерна, яке є життєво необхідним для країн, що його потребують".

"І це доводить, що Росія завжди розраховує на те, що її шантаж спрацює. Але він не спрацьовує, коли ми діємо з позиції сили", - наголосив український посол.

За його словами, саме тому "кожна нова санкція, накладена на Росію, і кожна нова оборонна система та зброя, що постачається в Україну, змінюють ситуацію на місцях, стримуючи агресора і рятуючи людські життя".

Читайте також: Росія досі сподівається на свою терористичну тактику - Україна в ОБСЄ

Посол поінформував делегації країн-учасниць про війну терору, яку Росія веде проти цивільного населення в Україні та наголосив, що "з наближенням зими ми маємо бути готовими до нової спроби Росії заморозити Україну".

Український посол також вказав на те, що Росія, яка вбиває, руйнує і дестабілізує, також експортує насильство в інші регіони, вибудовуючи вісь з Іраном та Північною Кореєю. "Це реальність, яку ми не маємо права ігнорувати. Тому до Росії слід ставитися відповідно – як до найбільшої загрози безпеці та співробітництву в Європі та за її межами", - підкреслив він.

За словами Цимбалюка, попри заяви РФ про нібито наявність у неї достатньої кількості ресурсів для досягнення своїх геноцидних цілей в Україні, "Москва не може впоратися з цією війною самотужки". "Москві потрібен Іран, у тому числі для того, щоб атакувати українські порти і, таким чином, підірвати глобальну продовольчу безпеку. Так само Москві потрібна Північна Корея, щоб підтримувати свої військові зусилля", - додав посол.

Читайте також: Немає місця для ілюзорних компромісів з Росією - Україна в ОБСЄ

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив, що Європа потребує всеосяжного, тривалого і справедливого миру "з гарантіями, що не буде повторення війни з боку Росії". "Тому ми продовжимо працювати разом з нашими партнерами над реалізацією Української формули миру. Ми вдячні тим державам-учасницям, які серед 141 країни підтримали резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, що містить принципи Формули, і тепер допомагають втілювати їх у життя", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у жовтні WSJ повідомила про передислокацію більшої частини Чорноморського флоту із Севастополя до Феодосії та Новоросійська у зв'язку з ударами Сил оборони України.

Речник ВМС ЗСУ капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук також повідомив, що командування ЧФ РФ розосереджує флот, перекидаючи кораблі та катери в Новоросійськ (РФ), тимчасово окуповані Феодосію та Керч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-