У Пентагоні заявляють, що є варіанти продовження допомоги Україні навіть без схвалення Конгресу

У Пентагоні заявляють, що є варіанти продовження допомоги Україні навіть без схвалення Конгресу

Укрінформ
В уряду США є варіанти для фінансування військової допомоги Україні. Перекидати кошти на це з чогось іншого поки не планують.

Як передає Укрінформ, про це сказала перший заступник міністра оборона США Кетлін Гікс в інтерв'ю агенції Bloomberg.

Гікс наголосила, що у США є варіанти продовження допомоги Україні, навіть якщо Конгрес не схвалить останню пропозицію адміністрації президента Джо Байдена.

За її словами, поки Пентагон не розглядає можливості "перепрограмування" коштів, виділених на інші витрати.

"Це не те, про що нам потрібно думати зараз, доки ми не зрозуміємо, як довго триватиме теперішня ситуація у Конгресі", - сказала вона.

Гікс додала, що наразі Пентагон зосереджується на ухваленні нового бюджету на 2024 фінансовий рік, а не на перерозподілі раніше виділених коштів на видатки для потреб України.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер речник Міноборони США генерал Патрік Райдер заявив, що у бюджетних фондах на підтримку України залишилося $5,4 млрд, а також близько $1,6 млрд - на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

Читайте також: Білий дім шукає можливості допомагати Україні на час бездіяльності Конгресу - ЗМІ

Адміністрація президента США розглядає можливість використання програми грантів Держдепартаменту для надання додаткової військової допомоги Україні, поки Конгрес займатиметься внутрішньополітичними питаннями.

У вівторок Палата представників Конгресу США проголосувала за відставку спікера-республіканця Кевіна Маккарті. Обрання нового спікера очікується наступного тижня.

Фото: csis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-