Байден у четвер планує оголосити новий пакет допомоги Україні - Reuters

Байден у четвер планує оголосити новий пакет допомоги Україні - Reuters

Укрінформ
Адміністрація США може оголосити про виділення нового пакету оборонної підтримки Україні у день зустрічі президентів Байдена й Зеленського в Білому домі.

Про це повідомляє в середу інформагентство Reuters із посиланням на офіційного представника в адміністрації США, передає Укрінформ.

«Президент США Джо Байден планує оголосити про пакет військової допомоги Україні на $325 мільйонів у четвер», - зазначається в повідомленні.

Передбачається, що пакет допомоги включатиме, зокрема, другий транш касетних боєприпасів калібру 155 мм. Крім того, Вашингтон планує надіслати більше систем ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger, протитанкові системи TOW, AT4 і Javelin, ракети для HIMARS. За словами чиновника, вміст пакета досі опрацьовується і може змінитися.

Читайте також: Рамштайн-15”: перший для Умєрова та останній для Міллі — які підсумки?

Очікується, що про це буде оголошено приблизно під час зустрічі Байдена з Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває в Нью-Йорку для участі в 78-й сесії Генасамблеї ООН. 21 вересня він планує відвідати Вашингтон, де має відбутися, зокрема, його зустріч з президентом США Джо Байденом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-