Російського командира засудили до 12 років тюрми за порушення законів і звичаїв війни

Російського командира засудили до 12 років тюрми за порушення законів і звичаїв війни

Фото
Укрінформ
Суд призначив 12 років позбавлення волі командиру одного з підрозділів Збройних сил Російської Федерації за порушення законів і звичаїв війни під час тимчасового захоплення Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що в березні 2022 року під час тимчасового захоплення села Пакуль Чернігівського району фігурант зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє чоловіків, та здійснив у їхньому напрямку постріли з вогнепальної зброї.

Унаслідок дій зловмисника потерпілі дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Також засуджений віддав своїм підлеглим незаконний наказ провести обшук однієї з баз відпочинку в тимчасово захопленому селі Андріївка того ж району. Спільно вони заволоділи майном невійськового призначення на понад 75 тисяч гривень.

Російський командир визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, до дев'яти років ув’язнення засудили російського військового, який розграбовував майно мирних жителів під час тимчасового захоплення села Обуховичі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-