Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Блогеру, який «зливав» спецслужбам РФ інформацію про Миколаїв, оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
Проросійському журналісту та блогеру заочно повідомили про підозру за передачу спецслужбам Росії інформації про військову та оперативну обстановку в Миколаєві та Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури відомому проросійському журналісту і блогеру заочно повідомили про підозру в державній зраді (ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний – житель Сумської області, який з 2014 року перебуває на території РФ.

Читайте також: Суд дозволив заочне розслідування держзради ексдепутата Кузьміна

Він був зв’язковим між колишнім керівником Миколаївської окружної прокуратури, засудженив до довічного ув’язнення, і російськими спецслужбами.

Розвіддані проросійський блогер отримував від експрокурора через Телеграм-канал. Потім передавав їх своєму безпосередньому куратору.

Підозрюваний передавав спецслужбам РФ важливу оперативно-службову інформацію, зокрема добові паролі на блокпостах на території області, відомості про військовополонених ЗС РФ, місця їхнього утримання і дані про загиблих військовослужбовців Збройних сил України.

Читайте також: До суду передали обвинувачення щодо кримського чиновника, який закликав знищити Україну

Також від передавав дані про наслідки обстрілів військових і цивільних об’єктів.

Як додала у Телеграмі Служба безпеки України, спецслужба викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території Росії.

Раніше співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Наразі встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також: Держзрада під час окупації Криму: експрацівника Національного космічного агентства засудили до 15 років

Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні правоохоронці повідомили про підозру Подоляці, який, за інформацією слідства, виправдовує збройну агресію РФ та поширює антиукраїнську пропаганду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-