У відповідь на обстріли Одеси Росією ЄС збільшить військову допомогу для України – Боррель

У відповідь на обстріли Одеси Росією ЄС збільшить військову допомогу для України – Боррель

Укрінформ
Відповіддю ЄС на варварські російські обстріли Одеси, в результаті яких гинуть люди, руйнується портова інфраструктура та знищуються запаси зерна, що призначені для найбільш вразливих країн світу, буде збільшення військової допомоги для України.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що відбувається в порту Одеси – це дуже сумна ситуація, це щось нове. До цього зерно не було експортовано, але, принаймні, воно не було знищено… Для цього є лише одне рішення – посилити військову допомогу для України. Якщо їх бомблять, - ми маємо надати більше протиповітряних спроможностей. Якщо росіяни використовують дрони, - ми маємо надати засоби, щоб знищувати ці дрони. Вони (українці) це роблять, але масивні атаки, що відбулися протягом цих трьох ночей, вимагають від нас рішучої відповіді», - сказав Боррель.

«Ця відповідь може бути лише одна, і вона не має бути риторичною, нам треба надавати Україні більше військових ресурсів. Саме тому я представлю пропозиції щодо збільшення спроможностей Європейського фонду миру, - про цифри ми зможемо говорити після зустрічі. Це питання перетворюється на дуже серйозне», - додав високий представник ЄС.

Читайте також: Обстріли РФ порту в Одесі суперечать міжнародному гуманітарному праву - координатор ООН в Україні

Він зауважив, що російські погрози розглядати будь-які судна або військові кораблі як ціль для російських військових є кроком, щоб завадити Україні експортувати зерно. Це матиме подвійні наслідки, як для самої України, яка позбавляється фінансових надходжень від експорту зерна, так і для решти світу, який буде позбавлений критично необхідного товару, яким є зерно.

Як вже повідомлялося, російськи загарбники продовжують варварські обстріли Одеси та її портової інфраструктури. Зокрема, внаслідок російських обстрілів були знищені більше 60 тисяч тонн зерна, що були призначені для експорту на світовий ринок, у тому числі, для найбільш нужденних країн світу.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-