Одесу можуть захистити додаткові системи SAMP/T або Patriot – Зеленський

Одесу можуть захистити додаткові системи SAMP/T або Patriot – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає удари росіян по українській портовій інфраструктурі бажанням Росії примусити Україну, ООН чи партнерів до певних дій, зокрема відкриття чогось чи зняття санкцій.

Про це він сказав під час спільної з Прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія б'є по наших портах. По-перше, треба розуміти, вона завжди, коли так робить, вона примушує вас до чогось - і не тільки нас, а і партнерів, і ООН - відкрити щось, зняти санкції з чогось. Багато різних розмов за лаштунками, за лаштунками того, що знає Україна, навіть так. Подобається це комусь чути або ні, але це факт. Слава Богу, є у нас розвідка і вона працює", - зазначив глава держави.

Читайте також: У порту «Чорноморськ» внаслідок російських обстрілів знищені 60 тисяч тонн зерна

Він підкреслив, що Україні потрібні додаткові системи ППО, у тому числі таких, як SAMP-T або Patriot, щоб захистити інфраструктури Одеси і не лише Одеси.

Читайте також: Зеленський після нічної атаки наказав посилити захист портової інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі ворог випустив по Україні 16 крилатих ракет «Калібр», вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет «Онікс», керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed-136/13. Наша ППО збила 13 крилатих ракет «Калібр», керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА Shahed-136/131. Удари ракет Х-22 та «Онікс» було спрямовано по інфраструктурі Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-