Зеленський після нічної атаки наказав посилити захист портової інфраструктури

Зеленський після нічної атаки наказав посилити захист портової інфраструктури

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо російських ударів по Одещині й Житомирщині та наголосив, що росіяни свідомо цілили в інфраструктуру, яка використовувалась для забезпечення Чорноморської зернової ініціативи.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На ранковій селекторній нараді заслухав інформацію про нічні російські удари по Одещині, Житомирщині, інших наших регіонах. Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя", - зазначив Зеленський.

Він розповів, що віцепрем’єр Олександр Кубраков і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформували про наслідки ударів.

Також, за словами Президента, були доповіді Головнокомандувача Валерія Залужного та командувача ВПС Миколи Олещука.

"Військовим дав доручення посилити захист людей і портової інфраструктури, а МЗС – активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Терор Одеси підтверджує бажання росіян створити голод у країнах Глобального Півдня - ОП

Як повідомляв Укрінформ, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі ворог випустив по Україні 16 крилатих ракет «Калібр», вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет «Онікс», керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed-136/13. Наша ППО збила 13 крилатих ракет «Калібр», керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА Shahed-136/131. Удари ракет Х-22 та «Онікс» було спрямовано по інфраструктурі Одеської області.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-