Данілов про ЗАЕС: Україна готується до будь-яких сценаріїв, реакція світу мала б бути миттєвою

Данілов про ЗАЕС: Україна готується до будь-яких сценаріїв, реакція світу мала б бути миттєвою

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Що стосується ситуації на Запорізькій АЕС. Ми дуже ретельно готуємось до будь-яких сценаріїв, які можуть відбутися. Проходять певні навчання. Ми працюємо за тією процедурою, яка в нас є. Якщо є відповідна інформація від нашої розвідки, що це може відбутися, ми маємо протокол, як діяти", - зазначив Данілов.

Читайте також: У разі аварії на ЗАЕС можуть евакуювати близько 300 тисяч людей із чотирьох областей

Водночас він висловив думку, що реакція світу на події навколо ЗАЕС мала б бути жорсткою і миттєвою.

"Якщо, не дай Бог, такі події (теракт на ЗАЕС - ред.) відбудуться, то треба говорити про те, в якому світі ми живемо, коли країна-терорист може завдати фактично ядерного удару по країні, яка не має до неї жодного стосунку, і я б вважав, що ця реакція світу мала б бути миттєвою, щоб поставити крапку в цьому питанні", - заявив секретар РНБО.

Читайте також: Ляшко про загрозу теракту на ЗАЕС: Київ знаходиться поза межами радіаційного впливу

Він переконаний, що чим швидше Україна здобуде перемогу над країною-терористом, тим швидше світова спільнота видихне і буде розуміти, що світ знаходиться у безпеці.

"Існування Росії в тих межах, в яких вона сьогодні існує, це загроза для всього цивілізованого світу. І ті події, які там відбувалися останніми днями за участю "Вагнера", говорять про те, що це країна неконтрольована, ... в якій діють багато приватних угруповань. І вони в будь-який момент можуть захопити будь-який ядерний об'єкт і будь-яку ядерну зброю", - підкреслив Данілов.

Читайте також: Відсутність потужної реакції Європи на підрив ГЕС може дати Росії нахабності щодо ЗАЕС - Зеленський

За його словами, "Вагнер" є терористичною організацією, і це має визнати увесь світ, адже члени цього злочинного угруповання мандрують літаками по всьому світу.

"Вони можуть пересуватися за межі Росії на літаках. Ну як це так може бути?", - поставив питання секретар РНБО.

Читайте також: В Україні почались масштабні навчання на випадок аварії на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року росіяни окупували ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-