У разі теракту на ЗАЕС працюватимуть спеціальні системи оповіщення – Ляшко

У разі теракту на ЗАЕС працюватимуть спеціальні системи оповіщення – Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко запевняє, що в разі теракту на Запорізькій АЕС і навіть за відсутності Інтернету працюватимуть спеціальні системи оповіщення населення.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Ми Україна”, передає Укрінформ.

"Є відповідні системи оповіщення, які працювали, працюють і спрацюють у разі, не дай Боже, теракту на ЗАЕС. Питання про те, як відбуватиметься комунікація влади з населенням, уже чітко відпрацьоване, і системи оповіщення будуть ще вкотре перевірено додатково", - підкреслив міністр.

За його словами, дуже важливо не створювати паніки в тій чи іншій ситуації і чітко дотримуватись усіх рекомендацій органів влади.

"Дуже важливо слухати рекомендації від органів влади, які даються саме в той період часу, який прив'язаний до конкретної ситуації і радіаційного моніторингу. Чітке дотримання таких рекомендацій власне і рятує життя", - наголосив Ляшко.

Читайте також: До радіаційної аварії неможливо підготуватися так, щоб захистити всіх на 100% - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях розпочались масштабні навчання з подолання наслідків можливого теракту на Запорізькій АЕС.

Командно-штабні навчання, які пов'язані з можливою загрозою витоку радіації на ЗАЕС / Фото: Олексій Ковальов, Дмитро Смольєнко. Укрінформ

4 березня 2022 року росіяни окупували ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-