Можливе базування «вагнерівців» у Білорусі розглянуть на засіданні Ставки - Данілов

Можливе базування «вагнерівців» у Білорусі розглянуть на засіданні Ставки - Данілов

Укрінформ
На найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача буде розглянуто питання можливого базування "вагнерівців" у Білорусі.

Відповідне доручення дав Президент України, розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" Секретар РНБО Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"Будемо ретельно спостерігати за пересуванням "вагнерівців". Президент дав доручення на найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача розглянути саме це питання з урахуванням усієї інформації, яку має наша розвідка. На найближчому засіданні Ставки це питання буде розглядатися", - сказав Данілов.

За його словами, наразі є інформація, що 8 - 8,5 тис. "вагнерівців" можуть опинитися в Білорусі, і поки незрозуміло, яка ціль такого базування.

Читайте також: Супутник показує ймовірні бази ПВК «Вагнер» у Білорусі - Reuters

"Давайте подивимось, де вони опиняться. Яка буде ціль, які будуть загрози. Є розуміння, що та кількість вагнерівців - 8 - 8,5 тисячі опиняться в Білорусі. Подивимось, чим вони там будуть займатися. Зараз їх немає, але там поставили тимчасовий табір. Будемо спостерігати, що відбуватиметься далі. Чи це для дратування Литви, чи для дратування Польщі, чи щоб наші міста, які знаходяться на кордоні з Білоруссю, були в напрузі", - зазначив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Читайте також: Польща укріплює свій кордон з Білоруссю через «вагнерівців»

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

У вівторок Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що контингент ПВК «Вагнер» у Білорусі буде незначним, оскільки більше як 20 тисяч «вагнерівців» уже знищено українськими силами оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-