ЄС не виключає використання росією «атаки» на кремль як привід для посилення агресії – Боррель

ЄС не виключає використання росією «атаки» на кремль як привід для посилення агресії – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз закликає російську федерацію утриматися від використання ймовірної атаки дронів на кремль для ескалації агресії проти України.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із зовнішніх справ (з питань розвитку) заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я чув новини та бачив зображення. Я також слухав Президента Зеленського, який дуже чітко заявив про те, що українці не залучені до цих атак, що вони захищають свою країну, але ведуть бойові дії на своїй землі, і не атакують російську територію», - зазначив Боррель, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте також: У Китаї прокоментували «атаку дронів» на кремль

За його словами, «ми закликали росію не використовувати цю ймовірну атаку як привід для ескалації війни. Нас непокоїть, що це може бути використано для призову більшої кількості людей у солдати та для більшої кількості атак проти України”.

Боррель також наголосив, що найважливішим є те, що ЄС має надалі підтримувати Україну у військовому, політичному та економічному вимірах. “Найкращим та єдиним рішенням для цієї війни буде, якщо росія зупинить свої атаки та виведе свої війська з України», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: рф, імовірно, сама влаштувала атаку на кремль - ISW

Як повідомлялося, у москві заявили, що в ніч на 3 травня два безпілотники атакували кремль. росіяни відразу почали звинувачувати у цих атаках Україну. Водночас українська сторона заявила про непричетність до цих подій та наголосила, що веде боротьбу з російськими загарбниками на своїй території.

Своєю чергою в Інституті вивчення війни (ISW) не виключили, що росія інсценувала удар безпілотником по кремлю, щоб створити умови для ширшої соціальної мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-