Байден: Війна б завершилася б сьогодні, якби путін мав хоч трохи гідності

Байден: Війна б завершилася б сьогодні, якби путін мав хоч трохи гідності

Укрінформ
Війна росії проти України могла б закінчитися сьогодні, якби путін мав гідність, вважає Президент США Джо Байден.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив у середу на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Сполучених Штатів.

«Це могло б закінчитися сьогодні, якби путін мав хоч трохи гідності й зробив правильну річ і просто пішов (з України - ред), але цього не станеться. Цього не станеться зараз… Ми продовжуватимемо допомагати Україні досягти успіху на полі бою», - сказав Байден, підкресливши, що коли справа дійде до переговорів, то Зеленський і там досягне успіху, «тому що переможе на полі бою».

Глава Білого дому наголосив, що путін прорахувався, розпочинаючи війну і сподіваючись зламати єдність Заходу та НАТО. За його словами, Захід ще ніколи не був таким єдиним за весь час після Другої світової війни, як нині.

Читайте також: Байден: Україна відкрита для справедливого миру, але рф не має наміру припиняти війну

Президент США нагадав, що доклав багато зусиль, «провів кількасот годин віч-на-віч з нашими європейськими союзниками», переконуючи їх, що продовжувати підтримувати Україну – це в їхніх інтересах.

За його словами, «вони це повністю розуміють, але вони не хочуть воювати з росією, вони не хочуть Третьої світової війни».

Читайте також: Надання Patriot є важливим кроком у створенні повітряного щита над Україною - Зеленський

«Вони вважають, що її можна уникнути, якщо Україна зможе досягти успіху на полі бою», - додав Байден.

США дають Україні те, «що їй потрібно для того, щоб вона могла захистити себе, щоб вона могла досягти успіху на полі бою», підкреслив він, пояснивши, що водночас не можна допустити послаблення НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-