Байден: Україна відкрита для справедливого миру, але рф не має наміру припиняти війну

Байден: Україна відкрита для справедливого миру, але рф не має наміру припиняти війну

Укрінформ
Україна демонструє відкритість до досягнення справедливого миру, тоді як путін не має жодного наміру припиняти війну, вважає Президент США Джо Байдена.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив у середу на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Штатів.

«Ви відкриті для досягнення справедливого миру, - сказав Байден, звертаючись до Зеленського. - Ми також знаємо, що в путіна немає наміру, ані найменшого наміру припинити цю жорстоку війну. І Сполучені Штати віддані забезпеченню того, щоб хоробрий український народ міг продовжувати захищати свою країну від російської агресії стільки, скільки буде потрібно».

Глава Білого дому подякував членам Конгресу за їхню широку двопартійну підтримку України й наголосив, що невдовзі буде ухвалено законопроєкт, який передбачає виділення $45 мільярдів додаткового фінансування для України. Він також зазначив, що підпише закон, який «дасть змогу Міністерству оборони легше закуповувати критично важливі боєприпаси і оборонні матеріали для України».

Читайте також: Зеленський вручив Байдену Хрест бойових заслуг

Байден нагадав, що сьогодні оголосив про виділення 1,85 млрд доларів військової допомогу Україні.

«Він включає як прямі поставки обладнання, якого потребує Україна, так і контракти на постачання боєприпасів, які критично знадобляться Україні в найближчі місяці для її артилерії, танків і ракетних установок». Президент підкреслив, що США виділяють Україні ракетну батарею Patriot для зміцнення її ППО.

«Ми також працюємо над притягненням росії до відповідальності, включаючи зусилля у Конгресі, які полегшать пошук справедливості за воєнні злочини рф в Україні», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-