У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими

У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими

Укрінформ
У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими, які входять до складу регіонального угруповання військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міноборони білорусі у своєму телеграм-каналі.

"Перші ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до складу регіонального угруповання військ, прибули в республіку білорусь", - заявили у відомстві.

Точна кількість солдатів не зазначається.

Reform.by зазначає, що цього тижня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що білорусь і росія почали розгортання регіонального угруповання Союзної держави. Він повідомив, що у білорусь мають прибути тисячі російських військових. Розгортання регіонального угруповання лукашенко обґрунтував нібито «підготовкою нападу з боку України та країн НАТО». За його словами, в нього увійдуть 70 тис. білоруських військовослужбовців, а з чисельністю російського контингенту поки що не зрозуміло. Лукашенко заявив, що не вимагатиме у росії 10-15 тис. осіб.

Читайте також: Залужний обговорив з верховним головнокомандувачем сил НАТО нові загрози з боку росії та білорусі

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз закликав білорусь припинити дозвіл на використання власної території як пускового майданчика для російських ракет і застерігає від створення "російсько-білоруського угруповання військ", оскільки такий крок білоруського режиму спрямований і на ескалацію агресії та не залишиться без відповіді з боку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-