росія знову змінила «цілі спецоперації» в Україні - погрожує штурмом облцентрів

росія знову змінила «цілі спецоперації» в Україні - погрожує штурмом облцентрів

Укрінформ
Міноборони рф заявило, що в першу чергу концентруватимуться в Україні на "повному звільненні Донбасу", але й можливі спроби взяти штурмом Київ, Харків та інші обласні центри.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Klops.ru з посиланням на першого заступника начальника генштабу зс рф генерал-полковника Сергія Рудского.

«Загалом основні завдання першого етапу операції виконано. Істотно знижено бойовий потенціал Збройних сил України, що дозволяє, ще раз підкреслю, зосередити основні зусилля на досягненні головної мети — звільненні Донбасу», — заявив Рудской.

За інформацією ЗМІ Рудской також заявив, що нібито російські зс «спочатку й не планували їх (міст Київ, Харків, Чернігів, Суми та Миколаїв – ред.) штурм». Однак у майбутньому таку можливість не виключають.

Спочатку російські політики та пропагандисти заявляли, що за два-три дні захоплять Київ, за тиждень – всю територію України. Після чого Україна піде на умови окупантів – проведе "демілітаризацію та денацифікацію". У міру важких боїв та втрат риторика представників російської влади змінюється.

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-