Секретар РНБО: Ми готувалися до війни проти росії, але не очікували удару з білорусі

Секретар РНБО: Ми готувалися до війни проти росії, але не очікували удару з білорусі

Укрінформ
Українська влада готувалася до війни з російською федерацією, але не очікувала, що атаки почнуться з боку білорусі.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив в ефірі "Радіо Свобода", передає кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що військово-політичне керівництво України почало готуватися до війни з листопада 2021 року. "Я завжди ходив у цивільному одязі, а в листопаді одягнув чорну форму – це був знак того, що ми готуємося", – сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що українців не можна було інформувати про підготовку до війни та її ймовірний початок найближчим часом, оскільки це сприяло б поширенню паніки та падінню економіки, що було однією з тактик росії.

"Ми до останнього трималися і до останнього готувалися. Ми чітко розуміли, що це відбудеться. Єдине, що можу сказати, ми не очікували, що це відбудеться з боку безпосередньо Білорусі. Такого удару в спину ми не очікували. Ми не очікували, що вони підуть по всіх фронтах. Це для нас було несподіванкою", – поінформував він.

Данілов уточнив, що очікувалися загострення на харківському, сумському, донецькому та луганському напрямках, а також з боку Автономної Республіки Крим. "Але те, що вони пішли по всьому нашому кордону включно з Білоруссю, для нас було неприємною річчю. Я це підтверджую", – констатував секретар РНБО.

Водночас він запевнив, що до цього українська влада теж була готова. Зокрема, Данілов розповів, що за три тижні до початку бойових дій була відпрацьована та підсилена Чорнобильська зона.

Він підкреслив, що російська армія доволі потужна і її не варто недооцінювати. Водночас секретар РНБО висловив упевненість в оборонних силах України, які обов’язково здобудуть перемогу.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк 9 березня заявив, що за цей час було скоєно понад десять спроб замахів на главу Української держави Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-