Rheinmetall планує передати Україні цьогоріч сотні тисяч снарядів, зокрема прототипи далекобійних

Rheinmetall планує передати Україні цьогоріч сотні тисяч снарядів, зокрема прототипи далекобійних

Укрінформ
Rheinmetall планує поставити Україні цього року сотні тисяч артилерійських снарядів, зокрема прототипи далекобійних.

Про це сказав керівник компанії Rheinmetall Армін Паппергер на зустрічі з членами Асоціації журналістів ділових видань, передає Укрінформ із посиланням на Handelsblatt.

За словами Паппергера, промислова група зосереджена переважно на виробництві артснарядів і цього року поставить в Україну «сотні тисяч боєприпасів». Зокрема, це будуть і прототипи артснарядів дальністю 100 кілометрів.

«Артилерія змінює правила», — підкреслив глава Rheinmetall.

За його словами, зараз Україна може лише обмежено відповісти на атаки РФ через брак боєприпасів.

Читайте також: Екстремісти взяли відповідальність за підпал дачі очільника концерну Rheinmetall - Bild

Він зазначив, що і в Європі, і в США потужності з виробництва артилерійських снарядів в останні роки скорочувалися.

До повномасштабної війни РФ проти України потужність Rheinmetall становила близько 70 тисяч снарядів на рік. Цього року група розраховує вийти на потужність у 700 тисяч, а в середньостроковій перспективі - 1,1 млн. З цією метою Rheinmetall будує завод в Унтерлюсі. Нова виробнича лінія будується в Литві. В Україні компанія також планує побудувати завод з виробництва артилерійських снарядів.

Головною проблемою для збільшення виробництва боєприпасів Паппергер назвав те, що у Німеччині немає власного виробництва вибухівки. Значна частина вибухових речовин надходить із Китаю.

За оцінкою керівника Rheinmetall, для поповнення до належного рівня складів Бундесверу, спустошені, зокрема, через передачу техніки Україні, оборонна промисловість муситиме працювати близько десяти років.

Як повідомлялося, Rheinmetall є одним з найбільших постачальників зброї для України. Окрім відремонтованої техніки концерн також має плани спільного виробництва бронетехніки на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-