Це вторгнення не лише на схід, а повномасштабна атака з кількох напрямків – Кулеба

Це вторгнення не лише на схід, а повномасштабна атака з кількох напрямків – Кулеба

Укрінформ
Це не російське вторгнення лише на схід України, а повномасштабна атака з кількох напрямків. Наша країна продовжує захищатися.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, передає Укрінформ.

«Останнє оновлення. Ні, це не російське вторгнення лише на схід України, а повномасштабна атака з кількох напрямків. Ні, українська оборона не впала. Українська армія прийняла бій. Україна стоїть обома ногами на землі і продовжує захищатися», – зазначив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, лідер країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська завдали ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакиному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях. Крім того, атаки відбуваються з тимчасово окупованих територій Донецької й Луганської областей та з АР Крим.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента про запровадження воєнного стану на всій території України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-