Авіаційні ракети та Stinger за кілька днів вже будуть в Україні – премʼєрка Литви

Авіаційні ракети та Stinger за кілька днів вже будуть в Україні – премʼєрка Литви

Укрінформ
Зенітно-ракетні комплекси Stinger та ракети з Литви прибудуть до України найближчими днями.

Про це сказала премʼєр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шимоніте під час спільного з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу за результатами зустрічі в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема очільниця литовського уряду зазначила, що сьогодні Україна потребує не лише політичної, а й дуже практичної підтримки від своїх партнерів.

«Тому Литва активізує нашу підтримку Україні у сфері оборони. Ми збільшуємо кількість військових інструкторів в Україні та надаємо їй додаткове озброєння та обладнання. Я поінформувала Премʼєр-міністра Шмигаля, що Stinger та авіаційні ракети з Литви найближчими днями прибудуть до України. Я сподіваюся і щиро бажаю, щоб Україні ніколи не довелося ними скористатися», - сказала вона.

Шимоніте також поінформувала, що Литва відновлює реабілітацію українських солдатів у Литві і надаватиме іншу медичну підтримку.

Читайте також: Не тільки Javelin: Естонія думає, яку ще військову допомогу надати Україні - посол

Крім того, за її словами, у Києві впродовж цього місяця працюватиме місія з оцінки потреб, створена литовським урядом. Вона визначить кращі практичні шляхи того, як Литва може далі підтримати Україну як двосторонньо, так і в координації з партнерами, включно на рівні Євросоюзу.

Читайте також: Делегація Міноборони Латвії відвідала зону ООС

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у спільній заяві міністри оборони Латвії, Литви та Естонії зазначили, що ці країни отримали необхідний дозвіл від США на відправлення озброєнь в Україну, й продовжуватимуть спільну роботу, щоб доставити їх у найкоротші строки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-