Найсильніша в історії ОАЕ злива затопила аеропорт Дубая

Найсильніша в історії ОАЕ злива затопила аеропорт Дубая

Фото, відео
Укрінформ
В Об'єднаних Арабських Еміратах пройшла найсильніша із коли-небудь зафіксованих в країні злива, призвівши до затоплення міжнародного аеропорту Дубая.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Державне інформаційне агентство WAM назвало дощ "історичною погодною подією", яка перевершила "все, що було задокументовано з моменту початку збору даних у 1949 році".

За даними національного метеорологічного центру ОАЕ, дощі почалися пізно ввечері у понеділок, посилилися зранку у вівторок і тривали протягом дня. До кінця вівторка в Дубаї випало понад 142 мм опадів. У вівторок в місті Аль-Айні випала рекордна кількість опадів - 254 мм менш ніж за 24 години.

Читайте також: Санкції в дії: Дубай втрачає привабливість для заможних росіян - Bloomberg

У середу вранці міжнародний аеропорт Дубая повідомив, що повінь вплинула на польоти, оскільки екіпажі літаків не могли дістатися до аеродрому. Було попереджено, що очікуються багатогодинні затримки деяких рейсів на прибуття і відправлення.

В аеропорту вода розливалася по руліжних доріжках під час посадки літаків. У вівторок ввечері аеропорт припинив приймати рейси, а пасажири намагалися дістатися терміналів через воду. Пасажирам, які вилітали з Дубаю, рекомендували не їхати в аеропорт і перевірити статус свого рейсу в авіакомпанії. Авіакомпанія Emirates заявила, що пасажирів, які вже перебували в дорозі, продовжать обслуговувати, але попередила, що слід очікувати затримок вильотів і прильотів.

Reuters повідомляє, що в середу в країні розбирали завали, спричинені зливою. Крім того, загинув один літній чоловік, коли його автомобіль потрапив під повінь в еміраті Рас-ель-Хайма.

Також пошкоджень зазнали будинки і підприємства, зруйновані деякі дороги. Шейх Заєд Роуд, 12-смугова автомагістраль через Дубай, була частково затоплена, через що люди застрягли в кілометровому заторі на кілька годин.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Об'єднаних Арабських Еміратах через зливи затоплена частина основних автомагістралей.

Фото: Ali Haider / EPA / Scanpix / LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-