У Греції через страйк працівників приватного сектору паралізований рух транспорту

У Греції через страйк працівників приватного сектору паралізований рух транспорту

Укрінформ
Грецькі транспортники приєдналися до 24-годинного страйку працівників приватного сектору, які вимагають підвищення заробітної плати, щоб упоратися зі зростанням вартості життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Федерація профспілок приватного сектора GSEE проводить 24-годинний страйк, вимагаючи підвищення зарплат, впровадження колективних трудових угод та більшого найму персоналу.

Під час страйку не працюватимуть усі три лінії афінського метро та трамвай, а міські автобуси працюватимуть за обмеженим графіком з 9:00 до 21:00.

Таксисти у місті оголосили про припинення роботи з 5 ранку до 15 години.

Національна залізниця Греції також постраждає, оскільки керуюча компанія Hellenic Trains оголосила про зміни та скасування рейсів на своєму вебсайті.

Як повідомляє агенція Reuters, "cтрайки призвели до зупинки поромів, залізничного та громадського транспорту в Афінах та інших містах країни".

У столиці Греції сотні робітників мітингували біля парламенту з вимогою збільшити заробітну плату, яка все ще відстає від окладів їхніх європейських колег.

Попри декілька підвищень зарплати впродовж останніх років, грецькі робітники кажуть, що цього недостатньо для того, щоб встигати за зростанням цін на продукти харчування та житло.

Читайте також: У Німеччині домовились про припинення страйків в аеропортах

Середньомісячна заробітна плата у Греції становить 1175 євро, що на 20% нижче, ніж 15 років тому, водночас рівень безробіття залишається вище 10%, що є другим найвищим показником серед країн ЄС після Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, найбільша профспілка журналістів Греції - Спілка журналістів афінських щоденних газет (ESIEA) - оголосила 24-годинний страйк у всіх секторах ЗМІ.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-