До Північної Кореї прибув заступник глави МЗС Білорусі - ЗМІ

До Північної Кореї прибув заступник глави МЗС Білорусі - ЗМІ

Фото
Укрінформ
До столиці Північної Кореї Пхеньяна з робочою поїздкою прибув заступник міністра закордонних справ Білорусі Євген Шестаков.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

У повідомленні KCNA з одного речення немає подробиць візиту Шестакова, зокрема мети та програми його перебування в КНДР.

Yonhap зауважує, що ця поїздка проходить на тлі поглиблення співпраці Північної Кореї з Росією, тому може мати на меті як посилення двосторонніх зв’язків, так і зміцнення взаємодії між трьома країнами.

Видання нагадує, що Білорусь підтримує Росію у її війні проти України, а Північну Корею підозрюють у постачанні Росії зброї для війни в обмін на технічну й технологічну допомогу Москви для збройових програм Пхеньяна.

Тристоронню співпрацю за участю Москви, Мінська та Пхеньяна у вересні минулого року під час зустрічі з російським очільником Володимиром Путіним запропонував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Читайте також: Канада розширила санкції проти білоруських високопосадовців та силовиків

А в січні на полях саміту Руху неприєднання в Уганді відбулись переговори заступника міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Сон Кьон із міністром закордонних справ Білорусі Сергієм Алейником.

Як повідомляв Укрінформ, в армії Сполучених Штатів занепокоєні, що використання північнокорейських ракет Росією в Україні дає Пхеньяну рідкісну можливість випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що може покращити її ефективність.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-