Дуда анонсував свою можливу зустріч із Трампом

Дуда анонсував свою можливу зустріч із Трампом

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда не виключає, що під час кількаденного візиту до США і Канади він зустрінеться з експрезидентом США Дональдом Трампом.

Про це Дуда повідомив у вівторок під час брифінгу для ЗМІ на варшавському летовищі перед відльотом до Північної Америки, передає кореспондент Укрінформу.

“Якщо буде така можливість, оскільки це залежатиме від календаря, то зустрінуся у товариській атмосфері з паном президентом Дональдом Трампом”, - повідомив Дуда.

Він зазначив, що є попередня домовленість про зустріч у Нью-Йорку, але “це залежатиме від можливостей, які будуть на той момент”.

Президент РП зауважив, що не є жодною новиною, що він періодично зустрічається з колишніми президентами, які є його друзями, наприклад, екс-президентами Словаччини Андреєм Кіскою чи Хорватії Каталіною Грабар-Кітарович.

Глава польського уряду Дональд Туск, реагуючи на майбутню зустріч Дуда-Трамп, зазначив під час пресконференції у Варшаві, що глава МЗС Польщі Радослав Сікорський рекомендуватиме президентові під час розмови з Трампом порушити питання, щоб Трамп зайняв однозначно прозахідну позицію у питанні російсько-української війни.

“Президент також почує від нашого глави МЗС, що потрібно донести всім американським політикам з кожного боку політичної сцени, наскільки важливим для нас є прискорення надання американської зброї”, - зазначив Туск, підкресливши, що Польща не може чекати 8-10 років.

Водночас він висловив думку, що можлива перемога Трампа на президентських виборах у США з точки зору безпеки Польщі, Європи і майбутнього НАТО була би "несприятливою". Туск зауважив, що Трамп має антиукраїнський сентимент, і проросійські погляди, він не бажає допомагати Україні і блокує надання фінансової допомоги Києву, а також має дуже критичне ставлення до НАТО.

Читайте також: Дуда каже, що жодних мирних переговорів зараз немає: Україні треба допомогти повернути всі території

Як відомо, Дуда мав дуже хороші відносини із Трампом у період його президентства в 2017-2021 роках.

Президент Польщі повідомив, що під час кількаденного візиту до США і Канади він зустрінеться, зокрема, з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-