У турецькому виші відбулася зустріч зі студентами на тему російсько-української війни

У турецькому виші відбулася зустріч зі студентами на тему російсько-української війни

Фото
Укрінформ
В одному з провідних вишів Туреччини - Близькосхідному технічному університеті (ODTÜ) відбулася лекція для студентів-міжнародників та дискусія на тему війни Росії проти України.

Про участь у заході повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці посол України в Туреччині Василь Боднар, передає Укрінформ.

“Принагідно розповів майбутнім колегам, студентам міжнародних відносин, які зміни диктує війна в традиційних принципах дипломатії: від впертості до гнучкості, неможливості надіятись на «план Б» та принциповості як з друзями, так і з ворогами”, - повідомив дипломат.

У ході дискусії йшлося про план України у випадку зміни або й повної втрати підтримки країн Заходу, роль Туреччини у забезпеченні мирних переговорів та миру в регіоні, ефективність санкцій та можливості використання заморожених російських активів для актуальних потреб фронту й реконструкції тощо.

Читайте також: У Стамбулі проведуть великодній ярмарок на підтримку ЗСУ

“Ці та інші питання, впевнений, підтверджують глибоку зацікавленість у міжнародних відносинах майбутніх поколінь світової дипломатії та свідчать про важливість відвертого діалогу зі студентами вже сьогодні”, - наголосив Боднар.

На зустрічі були присутні студенти з Туреччини, Болгарії, Франції, Індонезії, Японії та інших країн. Зустріч відбулася на запрошення професора ODTÜ Хюсейна Багаджи.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці лютого в Анкарі, на базі Університету економіки та технологій Союзу палат і товарних бірж Туреччини, відбулася конференція «Війна Росії в Україні: відновлення та гуманітарний вимір».

Фото: Vasyl Bodnar, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-