У Росії через повінь евакуюють людей із Тюменської області

У Росії через повінь евакуюють людей із Тюменської області

Укрінформ
Зранку у вівторок у Тюменській області РФ почалася евакуація через критичний підйом води в річці Ішим, що загрожує затопленням кількох населених пунктів.

Про це повідомляє Настоящее время, передає Укрінформ.

Влада області закликала жителів м. Ішим, де проживають близько 67 тис. осіб, евакуюватися через ризик підтоплення.

Також проводиться евакуація жителів з населених пунктів Казанське, Паленка, Новогеоргіївка, Афонькіне Казанського району Тюменської області. Піку паводку в області очікують 23-25 квітня. Глава регіону Олександр Моор нагадав, що за відмову від евакуації людей можуть оштрафувати на суму до 30 тисяч рублів.

Тим часом рівень річки Тобол поблизу Кургана зріс за добу з 646 до 742 см. Найближчими днями, як зазначили в МНС у Курганській області, рівень Тобола зросте ще до одного метра, що може призвести до затоплення житлових будинків і присадибних ділянок у Кургані та кількох населених пунктах, а також ділянки автомобільної дороги - шосе ім. Тюніна. За даними МНС Росії, у Курганській області через паводок у шести муніципальних округах залишаються підтопленими 305 житлових будинків і 685 присадибних ділянок.

В Оренбурзі наразі залишаються підтопленими 5 510 будинків і 10 696 присадибних ділянок. Рівень води впав на 16 см і продовжує знижуватися.

В Орську також почав знижуватись рівень води, там все ще підтоплені 3 232 будинки та присадибні ділянки, вода відійшла від 3 тисяч будинків. МНС РФ повідомило про усунення одного із поривів дамби і відкачування понад 143 тис. кубометрів води.

Читайте також: У російському Томську повінь розмила насипну дамбу, в Курганській області змила два мости

За інформацією ГУ МНС у Бурятії, на ранок 16 квітня підтопленими залишаються 473 присадибні ділянки, найбільше - у Прибайкальському районі (420 ділянок).

У Кемеровській області річка Мрассу вийшла з берегів.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Новосибірської областей і Алтайського краю.

Фото: Social media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-