В Омані проливні дощі та повінь - 13 людей загинули, ще четверо зникли безвісти

В Омані проливні дощі та повінь - 13 людей загинули, ще четверо зникли безвісти

Укрінформ
Щонайменше 13 людей загинули і ще четверо вважаються зниклими безвісти після проливних дощів і сильних повеней, які обрушилися на Оман.

Про це повідомляє The National news, передає Укрінформ.

Серед загиблих дев'ять були студентами, двоє – місцевими мешканцями і один - іноземцем, підтвердив Національний комітет з надзвичайних ситуацій Оману. Щонайменше дев'ять загинули після того, як їхні автомобілі були знесені паводковими водами.

В неділю повідомлялось про п’ятьох зниклих безвісти, а в понеділок знайшли тіло людини, яка зникла безвісти в провінції Північна Аль-Шаркія, повідомляє Khaleej times. Пошуки ще трьох осіб, у тому числі дитини, тривають.

Поліція, армія, служби цивільної оборони та швидкої допомоги вивозили учнів зі шкіл у безпечніші місця. Школи і коледжі Оману отримали вказівку продовжити навчання онлайн.

Також за допомогою гелікоптерів було переміщено 21 особу з сільської ферми в район Аль-Ласмо в провінції Куріят.

Поліція Оману від неділі проводить наземні і повітряні операції з порятунку людей, які опинилися в пастці в затоплених районах, щоб допомогти людям, зокрема доставити поранених до лікарні і провести пошуки тих, хто вважається зниклим безвісти.

Читайте також: У Кенії через повінь змило з моста автобус із понад 50 пасажирами

Повідомляється, що через повінь десятки людей застрягли в автомобілях, їх зносило сильними потоками, також були затоплені будинки і магазини. Деякі люди опинилися в пастці в своїх будинках.

За даними метеорологічного департаменту Оману, в кількох провінціях та у деяких районах зараз ідуть дощі різної інтенсивності, які супроводжуються сильним вітром і подекуди градом. Управління цивільної авіації Оману попередило, що така грозова погода триватиме до вечора понеділка.

Як повідомляв Укрінформ, в Афганістані внаслідок викликаних зливами та снігопадами повеней загинули 33 особи, ще 27 зазнали поранень.

Фото: Royal Oman Police

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-