У Кенії через повінь змило з моста автобус із понад 50 пасажирами

У Кенії через повінь змило з моста автобус із понад 50 пасажирами

Укрінформ
На півночі Кенії автобус із 51 пасажиром змило паводковими водами з річкового мосту.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Інцидент стався рано вранці у вівторок після безперервних дощів, які призвели до сильного затоплення шосе Гарісса-Найробі.

За повідомленням поліції, автобус прямував до кенійської столиці Найробі з північного округу Ваджір, коли його змило бурхливим потоком.

Поліція повідомила, що деяким пасажирам вдалося врятуватися безпосередньо перед тим, як автобус пішов під воду, тоді як інші вилізли на дах. Рятувальні служби та кенійський Червоний Хрест спільно з членами сусідньої громади допомагали діставати пасажирів.

Як пише АР, автобус все ще застряг у річці за 30 метрів від мосту, а вода продовжує спадати, повідомив губернатор округу, додавши, що траса закрита на невизначений термін.

Поліція розшукує водія автобуса, який проігнорував занепокоєння пасажирів і наполягав на тому, щоб їхати по воді.

Читайте також: У Кенії зіткнулися літаки, двоє людей загинули

У понеділок уряд оголосив попередження про повінь жителям двох округів після того, як дамба вище за течією річки Тана була прорвана повінню. У вівторок дорожнє агентство Кенії оголосило про закриття іншої ділянки тієї ж дороги, яка була затоплена річкою, що розлилася через тривалі проливні дощі.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок штормової погоди та сильних опадів у Сіднеї затопило вулиці, а прилеглим територіям було завдано значної шкоди.

Фото: KENYA RED CROSS/X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-