Кірбі закликає Палату представників США підтримати допомогу Україні та Ізраїлю: «Голоси для цього є»

Кірбі закликає Палату представників США підтримати допомогу Україні та Ізраїлю: «Голоси для цього є»

Укрінформ
Радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що питання фінансування Ізраїлю та України має бути винесене на розгляд Палати представників «якнайшвидше», оскільки голоси для цього є.

Про це повідомляє Axios, передає Укрінформ. 

Кірбі зазначив, що все, що потрібно зробити Палаті представників – це поставити законопроєкт на голосування. В ефірі NBC «Meet the Press» він заявив Крістен Велкер, що «ми з вами знаємо, що голоси для цього є». 

«Ми просто шукаємо лідерства в офісі спікера: винести його на обговорення, проголосувати за нього, щоб не тільки Ізраїль міг отримати додаткові ресурси та захистити себе – чого він явно потребує, – але й Україна теж», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників Майк Джонсон відмовляється вносити на розгляд законопроєкт із підтримкою України, ухвалений Сенатом. Натомість він заявив, що планує представити свою ініціативу, яка включатиме «деякі важливі нововведення» в тексті.

Читайте також: Палата представників Конгресу розгляне пакет допомоги Ізраїлю наступного тижня - Джонсон

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд дол., 60 млрд з яких – для Києва.

Документ мають схвалити у Палаті представників перед тим, як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-