Китай вважає атаку Ірану на Ізраїль наслідком конфлікту в Газі й закликає до припинення вогню

Китай вважає атаку Ірану на Ізраїль наслідком конфлікту в Газі й закликає до припинення вогню

Укрінформ
Китай глибоко стурбований ескалацією на Близькому Сході й закликає без зволікань виконати резолюцію Ради Безпеки ООН від 25 березня, що вимагає негайного припинення вогню у секторі Гази.

Про це йдеться в заяві МЗС КНР із приводу масованого повітряного нападу Ірану на Ізраїль у ніч проти 14 квітня, повідомляє Укрінформ.

«Китай висловлює глибоку стурбованість поточною ескалацією та закликає відповідні сторони проявляти спокій і стриманість, щоб запобігти подальшому розширенню конфлікту», - ідеться в заяві.

Китайська сторона вважає, що атака Ірану на Ізраїль є наслідком конфлікту в Газі, й закликає негайно припинити протистояння.

«Більше не повинно бути зволікань із виконанням резолюції 2728 Ради Безпеки ООН, і конфлікт має припинитися негайно», - наголошується в заяві відомства.

Читайте також: Байден збере лідерів G7 для спільного реагування на атаку Ірану проти Ізраїлю

У ній також зазначається, що Китай «закликає міжнародну спільноту, особливо впливові країни, відіграти конструктивну роль для відновлення миру і стабільності в регіоні».

Як повідомляв Укрінформ, Іран у ніч проти 14 квітня під час масованої атаки запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент США Джо Байден та лідери низки інших країн, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш і високий представник ЄС Жозеп Боррель від імені Євросоюзу засудили Іран та його проксі-сили на території інших країн, застерігши від масштабних зіткнень на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-