Байден збере лідерів G7 для спільного реагування на атаку Ірану проти Ізраїлю

Байден збере лідерів G7 для спільного реагування на атаку Ірану проти Ізраїлю

Укрінформ
Президент США Джо Байден засудив Іран та його проксі-сили на території інших країн, які влаштували масштабну ракетно-повітряну атаку по Ізраїлю, та заявив, що у неділю обговорить із лідерами G7 спільну відповідь на дії Тегерана.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Білим домом, передає Укрінформ.

«Сьогодні Іран та його проксі, що діють в Ємені, Сирії та Іраку, здійснили безпрецедентну повітряну атаку на військові об’єкти в Ізраїлі. Я рішуче засуджую ці напади», - наголосив американський лідер.

Він зазначив, що впродовж останнього тижня американські військові перемістили в регіон літаки та есмінці із системами ПРО, щоби підтримати оборону країни-союзника. Завдяки цьому «ми допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети», зазначив президент США.

«Я щойно розмовляв із прем’єр-міністром Нетаньягу, щоби підтвердити непохитну відданість Америки безпеці Ізраїлю», - продовжив Байден.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Ізраїль продемонстрував надзвичайну здатність захищатися від безпрецедентних атак та надіслав чіткий меседж ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці цієї країни.

Читайте також: США збили частину іранських ударних дронів, запущених по Ізраїлю - WP

«Завтра я зберу своїх колег-лідерів G7, щоби скоординувати спільну дипломатичну відповідь на нахабну атаку Ірану. Моя команда співпрацюватиме зі своїми колегами по всьому регіону. І ми будемо підтримувати тісний зв’язок із лідерами Ізраїлю»,- зауважив президент США.

Він також наголосив, що хоча в суботу не відбулося атак по американських силах чи об’єктах, США залишатимуться пильними щодо всіх загроз і «без вагань вживатимуть всіх необхідних заходів для захисту своїх людей».

Як повідомляв Укрінформ, у суботу президент США провів термінову зустріч апарату національної безпеки на тлі повітряного удару Ірану по Ізраїлю.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-