Китай закликає не перекладати на нього провину за «кризу в Україні» - МЗС

Китай закликає не перекладати на нього провину за «кризу в Україні» - МЗС

Укрінформ
Китай має право на «нормальну співпрацю» з Росією і закликає «певні країни» не перекладати на нього провину за «кризу в Україні».

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай і Росія мають право на нормальну співпрацю, і така співпраця не повинна відбуватися під зовнішнім втручанням або обмеженнями. Китай не сприйме звинувачень і тиску», - сказала Мао, коментуючи заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла про те, що США вважатимуть Китай відповідальним за успіхи Росії в Україні.

Речниця дипвідомства повторила, що в українському питанні Китай «завжди займав об’єктивну та справедливу позицію» і відігравав конструктивну роль в активному просуванні мирних переговорів.

«Якщо певні країни справді піклуються про мир і хочуть якнайшвидшого завершення «кризи в Україні» (так у Пекіні називають війну – ред.), вони повинні замислитися над її першопричиною та зробити щось, що справді допоможе досягти миру, а не перекладати провину на Китай», - зазначила диплома.

Читайте також: Лавров у Пекіні координує позиції Китаю і Росії щодо платформи для закінчення війни - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон попередив, що вважатиме Пекін відповідальним, якщо Москва досягне успіхів в Україні на тлі поглиблення співпраці РФ та Китаю.

За словами заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла, Сполучені Штати прямо заявили Китаю, що якщо це триватиме, то це вплине на відносини між США та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-