«Холодний душ» на місцевих виборах буде корисним для коаліційних партій - польський політолог

«Холодний душ» на місцевих виборах буде корисним для коаліційних партій - польський політолог

Укрінформ
Польський політолог і журналіст Марек Сієрант вважає, що для коаліційних партій Польщі буде корисним той «холодний душ», який вони отримали на місцевих виборах, аби вони усвідомили необхідність постійно працювати з людьми.

Таку думку Сієрант висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Я насамперед звернув би увагу на те, чого багато людей не помічає, – що молоде покоління, завдяки якому колишні опозиційні, а тепер коаліційні владні партії, здобули перемогу на (парламентських) виборах над ПіС, зараз показало «червону картку» політикам з цих партій», - сказав польський політолог і журналіст.

Він пояснив, що молодь не пішла на вибори, а ті, хто пішов, проголосували за колишню правлячу партію ПіС, і «це певна тенденція».

У цьому контексті політолог зауважив, що коаліційні партії дуже багато обіцяли молоді, але майже нічого не виконали і не спілкувалися з молодими виборцями.

Читайте також: У Польщі опрацювали 100% бюлетенів: на місцевих виборах перемогла партія Качинського

«Я думаю, Дональду Туску є про що поговорити всередині партії», - вважає експерт.

Сієрант розповів, що, з досвіду його особистих зустрічей, політики «Громадянської платформи», перебуваючи в опозиції, були більш чутливими до виборців.

«Тепер вони сіли на владні стільці, на яких їм зручно сидіти і з яких не завжди хочеться вставати, а відтак менше часу залишається на вирішення чутливих для електорату питань. Я думаю, що для коаліції буде корисний цей «холодний душ», аби вона усвідомила, що з людьми треба постійно працювати. (Виборча) кампанія ніколи не закінчується», - резюмував польський політолог і журналіст.

Читайте також: Місцеві вибори в Польщі: у кожного своя перемога

Як повідомляв Укрінформ, на виборах до сеймиків воєводств (аналог обласних рад в Україні) Польщі під час місцевих виборів 7 квітня перемогла опозиційна «Право і Справедливість» (PiS) Ярослава Качинського.

Вона отримала 34,2%, випереджаючи правлячу «Громадянську коаліцію» (KO) з 30,5% голосів. Коаліція партій «Третій шлях» (Польська селянська партія і партія «Польща 2050») здобула 14,2% голосів виборців, коаліція націоналістичної «Конфедерації» і безпартійних самоврядувальників - 7,2%, а Лівиця - 6,3%.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-