Канада протягом 20 років виділить понад $7 мільярдів на виробництво й закупівлю артснарядів

Канада протягом 20 років виділить понад $7 мільярдів на виробництво й закупівлю артснарядів

Укрінформ
Канада протягом 20 років виділить на закупівлю й виробництво артилерійських боєприпасів на 9,5 мільярда канадських доларів (понад 7 млрд дол. США).

Про це оголосило Міністерство оборони Канади, повідомляє Укрінформ.

“Канада вкладе 9,5 млрд протягом 20 років у прискорення створення нових виробничих потужностей артилерійських боєприпасів у Канаді й у стратегічне постачання боєприпасів”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що придбати артилерійські снаряди за кордоном стає дедалі складніше, тож ці нові виробничі потужності "дозволять задовольнити потребу у боєприпасах Канади й найближчих союзників”.

Окрім цього, Збройні сили Канади розширять стратегічні запаси важливих у бою боєприпасів. “Канада потребує адекватних запасів боєприпасів для дотримання власних оборонних та безпекових зобов’язань під час кризи чи конфлікту, а промисловість потребує чіткості від уряду стосовно майбутніх закупівель для створення виробничих ліній. Ці виробничі лінії також допоможуть поповнити запаси боєприпасів Збройних сил Канади, які раніше були передані Україні”, - зауважили в оборонному відомстві.

Читайте також: Чехія виділила на закупівлю боєприпасів для України сотні мільйонів крон

“Прем’єр-міністр Джастін Трюдо та міністр оборони Біл Блер сьогодні оголосили <...> про збільшення загалом оборонних видатків на 8,1 млрд дол. протягом п’яти років й на 73 млрд дол. протягом 20 років”, - йдеться у заяві міністерства оборони Канади.

Зазначається, що з урахуванням цих нових інвестицій до 2029-го року видатки Канади на оборону зростуть з 1,33% до 1,76% від ВВП. “Автократії кидають виклик міжнародному порядку, що підтримує безпеку й процвітання Канади. У час, коли безпекові та оборонні потреби змінюються швидше, ніж будь-коли, Збройні сили Канади потребують забезпечення, аби ми були сильні вдома, безпечні у Північній Америці та залучені у світі”, - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, минулого місяця міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення 30 млн дол. США на закупівлю для України боєприпасів у третіх країн в межах чеської ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-