Удар ЦАХАЛу по гумконвою: Британія попередила Ізраїль, що його підтримка «не є безумовною»

Удар ЦАХАЛу по гумконвою: Британія попередила Ізраїль, що його підтримка «не є безумовною»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у неділю закликав Ізраїль дотримуватися міжнародного гуманітарного права після ізраїльського удару по конвою з гуманітарною допомогою, внаслідок чого загинули семеро людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Кемерон наголосив, що Ізраїль має «право на самозахист, яке ми повинні підтримувати». Але він попередив, що підтримка Сполученим Королівством дій Ізраїлю «не є безумовною».

«Ми очікуємо, що така горда та успішна демократія (Ізраїль - ред.) дотримуватиметься міжнародного гуманітарного права, навіть коли їй кидають виклик», - сказав Кемерон.

Атака на гуманітарний конвой минулого понеділка викликала негативну реакцію з боку близьких союзників Ізраїлю, включаючи США, із закликами покращити гуманітарну ситуацію в Газі. Групи моніторингу попереджають, що все населення сектору, що становить 2,3 мільйона осіб, стикається з гострим браком продовольства.

Кемерон повторив заклик до уряду прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу «дозволити більше допомоги в Газу» та детально описав плани доставити британську допомогу в ізраїльський порт Ашдод. Він також підтримав морський гуманітарний коридор від Кіпру до Гази, який було урочисто відкрито минулого місяця.

Зауваження британських міністрів послідували за тижневими гарячими дебатами у Великій Британії щодо того, чи варто припинити експорт зброї до Ізраїлю.

Читайте також: У Британії понад 600 юристів закликали уряд припинити постачання зброї Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок удару ізраїльських військ напередодні семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази. Серед загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій.

Керівник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві вибачився за ізраїльський удар по працівниках організації World Central Kitchen в Газі, заявивши, що причиною, яку наразі розслідують, стала «помилкова ідентифікація».

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-