У Єгипті за участю делегацій ХАМАС та Ізраїлю пройдуть переговори про припинення вогню в Газі

У Єгипті за участю делегацій ХАМАС та Ізраїлю пройдуть переговори про припинення вогню в Газі

Укрінформ
Сьогодні у столиці Єгипту Каїрі відбудуться переговори про припинення вогню в секторі Газа за участю посередників та делегацій Ізраїлю й ХАМАС.

Як повідомляє Reuters, ХАМАС прийняв пропозицію єгипетських посередників і направить на переговори заступника керівника угруповання в Газі Халіла Аль-Хайя, передає Укрінформ.

Повідомляється, що для участі в переговорах до Каїра вже прибув директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс, а також очікується участь міністра закордонних справ Катару шейха Мухаммада бін Абдулрахмана Аль Тані.

У складі ізраїльської делегації, як пише Times of Israel, у переговорах візьмуть участь керівник розвідслужби «Моссад» Давид Барнеа та глава Служби безпеки «Шин Бет» Ронен Бар.

Проте в уряді Ізраїлю скептично налаштовані стосовно майбутніх переговорів, оскільки ХАМАС продовжує наполягати на виконанні своїх вимог і відмовляється від компромісів.

«Лідер ХАМАС у Газі Ях’я Сінвар зволікає і не хоче угоди, попри надзвичайну гнучкість Ізраїлю. Сінвара не цікавлять страждання його народу в Газі, він чекає, поки напруга зросте і буде подальша ескалація», - заявив високопоставлений ізраїльський чиновник.

Він також сказав, що Єрусалим досі не отримав жодної відповіді від ХАМАС на останню пропозицію Ізраїлю щодо угоди про звільнення заручників, хоча у п’ятницю CNN вже повідомило, що терористична організація відхилила її.

Читайте також: В Ізраїлі затримали 11 прибічників ХАМАСу, які готували теракти й убивство міністра

Напередодні переговорів ХАМАС знову повторив свої вимоги, висунуті в пропозиції від 14 березня до резолюції Ради Безпеки ООН із закликом до припинення вогню в секторі Газа, яку РБ ООН прийняла 25 березня.

Вимоги включають постійне припинення вогню, виведення ізраїльських військ із Гази, повернення переміщених осіб і масштабний обмін палестинських ув’язнених на ізраїльських заручників, які утримуються в Газі.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Ізраїль має змінити стратегію ведення бойових дій у Газі, щоб уникати жертв серед цивільного населення, а також вживати заходів з надання гуманітарної допомоги.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-