В Ізраїлі затримали 11 прибічників ХАМАСу, які готували теракти й убивство міністра

В Ізраїлі затримали 11 прибічників ХАМАСу, які готували теракти й убивство міністра

Укрінформ
Служба безпеки Ізраїлю «Шин Бет» заявила, що зірвала план групи палестинців і арабських ізраїльтян, які планували здійснити теракти в Ізраїлі та на Західному березі річки Йордан, в тому числі проти міністра національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Спецслужби заарештували сімох арабських ізраїльтян і чотирьох палестинців із Західного берега, пов’язаних із цим планом.

За даними «Шин-Бету», група планувала напади на бази ЦАХАЛу та інші важливі об'єкти, включаючи аеропорт Бен-Гуріон і урядовий комплекс в Єрусалимі. Крім того, планувався теракт в поселенні Кір'ят-Арба на Західному березі річки Йордан.

"У рамках цього плану був навіть намір вбити міністра національної безпеки Ітамара Бен Гвіра із застосуванням ручного протитанкового гранатомета", - повідомляє спецслужба.

Зазначається, що осередок також намагався викрасти солдатів ЦАХАЛу.

Читайте також: В Ізраїлі ухвалили закон про заборону іноземних ЗМІ, які загрожують національній безпеці

За даними «Шин-Бету», група планувала орендувати ділянку землі в південному ізраїльському Рахаті або в районі Західного берега річки Йордан для створення заводу з підземним комплексом, де б вони виробляли зброю і проводили тренування.

«Шин-Бет» повідомляє, що члени осередку працювали над тим, щоб зв'язатися з офіційними особами ХАМАС у секторі Гази для отримання фінансування та інструкцій. Щонайменше один із затриманих палестинців контактував з оперативником ХАМАСу в Газі, який пропонував фінансування для нападів в Ізраїлі.

Сьогодні в районному суді Беер-Шеви були подані обвинувальні акти проти 10 підозрюваних.

Як повідомляв Укрінформ, італійська поліція заарештувала трьох палестинців за підозрою у плануванні терористичних атак, зокрема нападів смертників, проти цивільних осіб та військових цілей "на чужій території".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-