На парламентських виборах у Південній Кореї достроково проголосували понад третина виборців

На парламентських виборах у Південній Кореї достроково проголосували понад третина виборців

Укрінформ
У Південній Кореї впродовж трьох днів дострокового голосування на парламентських виборах проголосували рекордні 31,3% виборців.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За попередніми даними Національної виборчої комісії, під час дострокового голосування, яке тривало від п’ятниці й завершилось о 18:00 неділі, на 3565 виборчих дільницях проголосували більше 13,8 мільйона корейців із приблизно 44,3 мільйона громадян, які мають право голосу. Решта виборців зможуть проголосувати в день виборів у середу, 10 квітня.

Це стало першим випадком, коли явка дострокового голосування на загальних виборах перевищила 30% із моменту впровадження такої системи у Південній Кореї в 2014 році. На попередніх парламентських виборах у 2020 році явка в цей період становила 26,7%.

Читайте також: Прем'єрка Ісландії йде у відставку - балотуватиметься в президенти

Цьогорічні вибори вважаються ключовими для наступних трьох років президентства Юн Сок Йоля та його партії «Сила народу».

У нинішньому складі законодавчого органу більшість становить опозиція на чолі з «Демократичною партією», тож якщо за результатами голосування «Сила народу» не зможе отримати перевагу, уряд Юна може зіткнутися з блокуванням опозицією його окремих ініціатив.

Як повідомляв Укрінформ, у Південній Кореї у п’ятницю розпочалося дострокове голосування на парламентських виборах, які відбудуться в середу, 10 квітня.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-