Палата представників США має намір засудити Байдена за тиск на Нетаньягу

Палата представників США має намір засудити Байдена за тиск на Нетаньягу

Укрінформ
Наступного тижня Палата представників США планує ухвалити рішення із засудженням президента Джо Байдена за те, що він висловився за негайне припинення вогню в Газі під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Як передає Укрінформ з посиланням на Axios, тристорінковий документ засуджує «спроби чинити односторонній тиск на Ізраїль щодо сектора Гази».

У проєкті піддається критиці повідомлення Білого Дому про телефонну розмову Байдена з Нетаньягу.

Документ також критикує резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликає до припинення вогню в Газі. США при голосуванні утрималися, а не заветували резолюцію.

Голосування за законопроект заплановано не раніше як на середу наступного тижня. Для ухвалення документа потрібна проста більшість голосів.

Як повідомляв Укрінформ, за повідомленням пресслужби Білого дому президент США під час розмови з Нетаньягу в четвер «підкреслив, що негайне припинення вогню необхідно для стабілізації і поліпшення гуманітарної ситуації і захисту ні в чому не винних цивільних осіб».

Читайте також: Після розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль дозволив збільшити постачання гумдопомоги до Гази

Рада Безпеки ООН 25 березня ухвалила резолюцію із закликом до негайного припинення вогню між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем під час Рамадану та з вимогою звільнення заручників і розширення потоку гумдопомоги в Газу. «За» проголосувало 14 членів РБ із 15, США – утрималися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-