Фінляндія не посилюватиме закони про обіг зброї після стрілянини у школі

Фінляндія не посилюватиме закони про обіг зброї після стрілянини у школі

Укрінформ
У Фінляндії достатньо суворе законодавство щодо обігу вогнепальної зброї, і його посилення наразі не обговорюється.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"У Фінляндії вже діє досить суворе законодавство щодо обігу вогнепальної зброї, і зараз не найкращий час обговорювати його посилення", - заявила вона.

Коментуючи інцидент у школі у Вантаа, де 12-річний хлопчик застрелив свого однокласника та тяжко поранив ще двох учнів, Рантанен поінформувала, що розслідування перебуває на ранній стадії. І навіть якщо воно швидко просуватиметься, зараз "не на часі говорити" про посилення законодавства про зброю.

За даними МВС Фінляндії, у країні з населенням 5,6 мільйона людей налічується понад 1,5 мільйона ліцензованих одиниць вогнепальної зброї та близько 430 тис. власників ліцензій.

Читайте також: У Фінляндії у школі сталася стрілянина, є постраждалі

Дослідження Small Arms Survey у 2018 році показало, що кількість одиниць цивільної вогнепальної зброї у Фінляндії на душу населення була найвищою серед країн ЄС. Водночас, на переконання Рантанен, це не робить Фінляндію небезпечною країною.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня унаслідок стрілянини у школі у Вантаа - приміському районі столиці Фінляндії - загинув учень, ще двоє зазнали тяжких поранень. Нападнику та жертвам, за даними поліції, по 12 років.

Стрілець перебуває під вартою, на допиті він визнав провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-