Молдова придбає ще один радар для моніторингу повітряного простору

Молдова придбає ще один радар для моніторингу повітряного простору

Укрінформ
Міністерство оборони Молдови підписало контракт про закупівлю нового радару для моніторингу повітряного простору країни.

Про це повідомили на сайті відомства, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

У Міноборони країни розповіли, що новий радар купують за фінансової підтримки ЄС у рамках програми European Peace Facility (EPF). Ціну не розкривають. Однак у відомстві зазначили, що державний секретар Серджіу Плоп провів зустріч із командою Естонського агентства впровадження (ECDI), відповідальною за закупівлю та реалізацію проєкту.

«Вони обговорили допомогу Європейського союзу в рамках програми EPF у мобільності, логістиці, зв'язку та спостереженні за повітряним простором», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Молдові відреагували на знайдені вчора уламки дрона біля кордону з Україною

Контракт на купівлю радара підписали генеральний директор естонського агентства Магнус-Вальдемар Саар та заступник начальника Генерального штабу Національної армії Молдови Серджіу Чірімпей.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року до Молдови доставили сучасний радар для спостереження за повітряним простором, який країна придбала у французького виробника THALES.

Водночас прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що радар не може виявити безпілотник «Shahed», уламки якого неодноразово знаходили на півдні країни.

Фото з сайту newsmaker.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-