Уряд Грузії відмовив президентці Зурабішвілі у візиті до Литви

Уряд Грузії відмовив президентці Зурабішвілі у візиті до Литви

Укрінформ
Уряд Грузії відмовив президентці країни Саломе Зурабішвілі у робочому візиті до Литви у квітні.

Відповідний указ прем'єр-міністра Іраклія Кобахідзе опубліковано на сайті грузинського уряду, передає Укрінформ із посиланням на NewsGeorgia.

«Відмовити президентові Грузії у зв'язку з робочим візитом до Литовської Республіки, місто Вільнюс, у період з 10 по 12 квітня», — йдеться у документі.

Як пише видання, відносини Зурабішвілі з урядом правлячої партії «Грузинська мрія» досягли своєї найнижчої точки після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зурабішвілі критикувала грузинську владу за недостатню підтримку Києва, зближення з Москвою та слабкі зусилля на шляху євроінтеграції країни. У правлячій партії стали блокувати закордонні візити президентки. Це пояснювали тим, що своїми заявами вона нібито шкодить країні.

Зурабішвілі продовжила їздити у відрядження до Європи за власний кошт. Це стало підставою для початку процедури її імпічменту, який у результаті провалився.

Рівно рік тому Зурабішвілі відвідувала Литву та інші країни Балтії – також без дозволу уряду.

Читайте також: Громадяни Грузії не допустять проросійського уряду - Зурабішвілі

Як повідомляв Укрінформ, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко розкритикувала правлячу партію «Грузинська мрія», яка заявила про повторне ініціювання законопроєкту про «іноземних агентів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-