Операція в Рафаху триватиме до звільнення заручників або до ліквідації ХАМАСу - Міноборони Ізраїлю

Операція в Рафаху триватиме до звільнення заручників або до ліквідації ХАМАСу - Міноборони Ізраїлю

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що операція в Рафаху не припиниться, поки ХАМАС не буде ліквідований в цьому районі або поки не буде досягнута і реалізована угода про звільнення заручників.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

За словами Галланта, вчора він наказав Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) увійти до району Рафаха, захопити контрольно-пропускний пункт і виконати свої завдання. «Ця операція триватиме доти, доки ми не знищимо ХАМАС у районі Рафаха та у всьому секторі Гази або поки не повернеться перший заручник», - наголосив він.

Водночас глава Міноборони країни зазначив, що Ізраїль готовий піти на компроміс задля звільнення заручників. «Ми готові піти на компроміс, щоб звільнити заручників, але якщо цього варіанта немає, ми поглибимо операцію, і це станеться по всьому сектору (Гази – ред.), на півдні, у центрі та на півночі. ХАМАС розуміє лише силу, тому ми активізуємо наші дії, а військовий тиск приведе до того, що ми розгромимо організацію ХАМАС», - заявив Галлант.

Читайте також: Військова операція ЦАХАЛу у Рафаху має обмежений характер - Білий дім

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що остання пропозиція ХАМАСу про угоду щодо заручників мала на меті зірвати заплановану операцію Ізраїлю в Рафаху. Він наголосив, що метою операції є повернення ізраїльських заручників і ліквідація ХАМАСу.

Нетаньягу повідомив, що доручив ізраїльській переговорній групі, яка перебуває в Каїрі, «твердо дотримуватися» умов щодо звільнення заручників і вимог щодо гарантування безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про взяття під контроль контрольно-пропускного пункту Рафах з боку сектору Гази у вівторок уранці.

Радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Ізраїль запевнив Сполучені Штати, що операція його сил у Рафаху є обмеженою та має на меті запобігання контрабандному ввезенню зброї та коштів до Гази для бойовиків ХАМАСу.

Фото: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-